دست زدن به موهای کاشته شده عوارض ناگواری را در پی دارد.

دست زدن به موهای کاشته شده +[معرفی عوارض و پیامدها ]

هر گونه عمل جراحی زیبایی همراه با خود عوارض موقت و کوتاه مدتی دارد. که در عمل زیبایی کاشت مو، یکی از این عوارض، احساس خارش در ناحیه پوست سر بخصوص در روزهای ابتدایی است.

ماساژ دادن و همچنین خاراندن پوست سر یکی از ابتدایی‌ترین راه‌حل‌هایی است که به ذهن ما می‌رسد اما، این دو روش بدترین عواقب را برای ما در پی خواهند داشت.

نتایج و عواقب دست زدن به موهای کاشته شده شامل موارد زیر است:

  1. جابه‌جایی و در آمدن گراف‌های کاشت شده
  2. احتمال بوجود آمدن آلودگی و عفونت
  3. تحریک پوست سر و ایجاد التهاب
  4. تخریب طراحی اصلی کاشت مو
  5. و..

این‌ها بخشی از نتایج دست زدن به موهای کاشته شده در روزها و هفته‌های ابتدایی است.

اما راهکار مقابله با خارش بوجود آمده چیست؟!

بصورت خلاصه باید عنوان کنیم که، عامل بوجود آمدن این خارش، وجود دلمه‌ها بر روی پوست سر است و بهترین راهکار مقابله با خارش، صبر کردن و انجام کارهایی برای از بین بردن این دلمه‌ها است. تا در اثر پاکسازی دلمه‌ها، خارش پوست سر نیز از بین برود.

بررسی تمام عوارض ناشی از دست زدن به موهای کاشته شده همراه با توضیحات و شرح کامل راه‌های درمانی مقابله با دلمه‌ها را در ادامه مقاله بصورت واضح خدمتتان عرض می‌کنیم.

عوارض دست زدن به موهای کاشته شده

 

راهکار از بین بردن خارش پوست سر بعد از کاشت مو

همانطور که در قسمت مقدمه نیز عنوان شد، یکی از عوامل اصلی بوجود آمدن خارش بعد از کاشت مو، همان دلمه‌های موجود در سطح پوست سر ما است.

اما اصلا این دلمه‌ها چیست و چگونه بوجود آمدند؟!

{{  دلمه‌ها همان قطرات بسیار ریز خون هستند که هنگام کاشت مو بوجود آمدند. و حالا بعد از کاشت، این قطرات ریز خون شروع به خشک شدن کردند و در حقیقت دلمه‌‌ها همان قطرات خشک شده خون هستند.  }}

برای از بین بردن عامل اصلی بوجود آمدن خارش در پوست سر ((دلمه‌ها))، باید مراحل زیر را انجام دهید:

  •  از مصرف دخانیات و الکل حتما خودداری کنید به دلیل اینکه، دخانیات و الکل می‌توانند باعث خشکی و خارش پوست سر شما شوند.
  • استفاده از بهترین شامپو بعد از کاشت مو که توسط پزشک و با توجه به شرایط مختص شما تجویز شده است. 
  • عدم استفاده از کلاه‌های تنگ و گرم: به دلیلی اینکه باعث تعریق و تشدید خارش پوست سر شما می‌شود.
  • استفاده از سرم نمکی که می‌تواند به مرطوب نگه داشتن و همچنین کاشه خارش کمک زیادی کند
  • استرس خود را کنترل کنید زیرا می‌تواند باعث افزایش خارش پوست سر شما شود.
  • مصرف مرتب داروهایی که متخصص کاشت بعد از جراحی به ما توصیه کرده است.
  • شستشوی سر بعد از کاشت مو بصورت منظم و با رعایت تمام اصول و نکات آن.
  • قرار نگرفتن در معرض نور آفتاب بعد از کاشت مو
  • توجه به مراقبت‌های بعد از کاشت مو

 

این‌ها بخشی از راهکارهای موثر در از بین بردن دلمه‌های موجود بر روی سر ما است.

البته باید توجه کنید که راهکارهای بالا بلافاصله دلمه‌ها را از بین نمی‌برند و باید در چندین نوبت مراحل بالا تکرار شوند تا اثر خود را نمایان کنند.

دست زدن به موهای کاشته حنی اگر همراه با خارش باشد نیز نباید صورت بپذیرد

در کنار رعایت موارد بالا، باید کمی آستانه تحمل خود را بالا ببریم تا با انجام این نکات، هر چه سریعتر این خارش را از بین برود.

 

 

عوارض و پیامدهای دست زدن به موهای کاشته شده

در ابتدا راهکار مقابله کامل با خارش سر بعد از کاشت مو را بصورت جامع و کلی خدمتتان عرض کردیم.

بصورت طبیعی، هر کدام از اقدام ما انسان‌ها با پیامدهایی همراه است. اگر ما نسبت به این نتایج اگاهی جامعی داشته باشیم، می‌توان انتظار تغییر رفتار را درون ما ایجاد کرد.

در این قست نیز قرار است با هم به بررسی کلیه نکات مربوط به عوارض دست زدن به موهای کاشته بپردازیم و و تک تک این عارضه‌ها را توضیح دهیم.

 

 

جابه‌جایی و در آمدن گراف‌های کاشت شده

چند روز و چند هفته‌ای زمان می‌برد تا موهای کاشته شده در محل قرار‌گیری خود سفت و محکم شوند. و در این بازه ما اجازه دست زدن به آنها را نداریم و دلیل آن هم، امکان جابه‌جایی مپیوندهای کاشته شده است.

اگر موهای کاشته شده با جابه جایی همراه باشند، امکان برقراری موفقیت آمیز پیوند با پوست سر ما کم می‌شود و در نتیجه اتفاقی که نباید حاصل شود رخ می‌دهد و آن هم نگرفتن پیوندهای مو است که نتیجه‌ی کلی جراحی زیبایی ما را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.

به عبارتی با جابه جایی پیوندهای مو، امکان نتیجه‌ی کامل نگرفتن ما از کاشت مو بوجود می‌آید.

مطالب مرتبط برای مطالعه بیشتر: ((دلایل ریزش مو بعد از کاشت))

دست زدن به موهای کاشته شده موجب جابی جایی پیوندها میشود.

 

تخریب طراحی اصلی کاشت مو

چندین فاکتور است که نشان‌دهنده‌ی کاشت مویی موفق است که آن فاکتورها شامل:

  1. رویش طبیعی
  2. تراکم مناسب
  3. خط رویش متفارن و متناسب

سه فاکتور بالا نقشی بسیار اساسی در ظاهر و چهره‌ی ما دارند و باید به این نکته توجه کرد که هر سه فاکتور در کنار هم، نشان‌دهنده‌ی یک عمل موفقیت‌آمیز هستند.

با دست زدن به موهای کاشته شده بعد از کاشت مو، به دلیل وجود ریشه‌های ضعیف و آسیب‌پذیر، دو فاکتور از موارد بالا به خطر می‌افتند. که اولین آن تخریب خط رویش طبیعی و متقارن است. و دومی بهم ریختن تراکم مناسب است. و در نتیجه‌ی این کارها ما به مراحل رشد مو بعد از کاشت آسیب جدی می‌رسد. که این مورد برای هیچ کدام از ما قطعا خوشایند نیست.

 

 

تحریک پوست سر و ایجاد التهاب

دست زدن به موهای کاشته شده در روزها و خصوصا دو هفته ابتدایی و همچنین ماساژ دادن محکم آنها، موجب تحریک پوست سر و در نهایت باعث ایجاد التهاب و برآمدگی و ورم بعد از کاشت مو می‌شود.

بطور طبیعی هر یک از مراجعین بعد از کاشت با کمی ورم همراه هستند که بعد از گذشت چند روز این ورم با رعایت مواردی از بین خواهد رفت. اما تحریک پوست، چه با فشار دادن و چه ماساژ و خاراندن ان موجب، ایجاد التهاب بیشتر و همچنین، طول روند بهبودی ورم صورت را به تاخیر می‌اندازد.

که منبع معتبر خارجی زیر نیز این موارد بالا را تایید کرده است:

In rare cases, a hair plug infection can develop after a hair transplant. Symptoms include pain, a discharge and discoloration of skin, and a fever. Antibiotics and other strategies can help treat it

بوجود آمدن هر التهاب، یکی از عوارض دست زدن به موهای کاشته شده است.

پس همینطور که مشاهده می‌کنید عوارض دست زدن به موهای کاشته شده فقط محدود به یک مورد نمی‌شود، و پیامدهای ناگوار متعددی همراه با خود رقم می‌زند.

 

 

احتمال بوجود آمدن آلودگی و عفونت

معمولا التهاب بوجود آمده پس از دست زدن به موهای کاشته شده همراه با چند اتفاق مختلف است. که این موارد شامل:

  1. ایجاد خونریزی‌های محدود
  2. نازک‌شدن پوست سر
  3. به تاخیر افتادن روند بهبودی

هر یک از موارد بالا شرایط مستعدی را برای ایجاد عفونت بعد از کاشت مو  فراهم می‌کنند.

هر گونه بروز و ظهور عفونت، علاوه بر طولانی شدن روند درمان و بهبودی، موجب کاهش گیرایی پیوندهای جدید کاشته شده می‌شوند. به عبارتی بروز عفونت همراه با پایین آمدن شانس موفقیت پیوند مو است. یعنی بصورت مستقیم نتیجه‌ی عمل را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.

در ویدئو زیر نیز می‌توانید نمونه‌هایی از وجود عفونت بعد از کاشت مو را مشاهده کنید. تادرک بهتری نسبت به آن کسب داشته باشید.

 

با فهمیدن اینکه اگر به موهای کاشته شده دست بزنیم چه اتفاقات ناگواری قرار است پیش بیاید، امیدوارم تمامی شما زیباجویان به موارد بالا دقت کنید و همچین برای کاهش هر گونه خارش از راهکارهای اراده شده در قسمت ابتدایی مقاله استفاده کنید.

اکنون نوبت به آن رسیده که وارد بحث‌های جزئی‌تری از مواهی کاشته شده برویم و با هم بدانیم این محدودیت‌ها قرار است تا کی ادامه داشته باشد و روند رشد موهای ما دقیقا به چه شکل.

 

 

از چه بازه زمانی می‌توان همانند گذشته به موهای کاشته شده دست زد؟

طبیعتا محدودیت‌های اجرایی که در بالا از آنها صحبت کردیم، قرار نیست تا ابد ادامه داشته باشد. بلکه ما باید زمان محدودی را به مراقبت‌های ویژه از موهای کاشته اختصاص دهییم.

و اما بازه‌ای که موهای کاشته بسیار حساس هستند و به هیچ عنوان نباید آنها را لمس کرد بازه زمانی (( ۱۰ تا ۱۴ )) روز ابتدایی بعد از کاشت است.

در بسیاری از مواقع نیز این بازه بهبودی بسیار کوتاه است و باید به این نکته نیز توجه کنید که روند بهبودی در افراد مختلف متفاوت است.

و اما برای بعضی از عزیزان نیز شاید اتفاق بافتد که تا ۳ هفته نیز هنوز بصورت کامل بهبودی حاصل نشده است. اما بسیاری از افراد در بازه زمانی بالا معمولا به بهبودی نسبی و خوبی می‌رسند. بعد از گذشت این بازه، در صورت نبود هیچ گونه تنشی، بافت پوست سر ما سفت و به حالت اول خود برمی‌گردد و پیوندهای کاشته شده نیز با موفقیت به روند تکاملی خود ادامه می‌دهند.

پس از بهبودی و گذشت زمان مراقبت‌های ویژه، میتوان به راحتی به موهای خود بدون هیچ مشکلی دست زد.

مطالب کاربردی برای مطالعه بیشتر:(( لیست بهترین مراکز و متخصصین کاشت مو در مشهد ))

 

 

انجام فعالیت‌های روزانه و ورزش کردن از چه زمانی قابل انجام است؟

بازه زمانی که نیاز به استراحت مطلق بعد از کاشت مو است، نهایتا چند روز تا یک هفته است. بعد از آن به راحتی می‌توانید فعالیت‌های روزانه خود را انجام دهید. اما نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که، (( از انجام هر گونه فعالیت‌های سنگین جلوگیری کنید. )). پس انجام کارهای سبک روزانه مشکلی را ایجاد نمی‌کند. اما انجام فعالیت‌های سنگین کاملا آسیب‌زا است.

انجام فعالیت‌های سنگین به خاطر ایجاد تنش و فشار بیش از حد موجب آسیب به پیوندهای مو می‌شوند. از این رو نیز می‌توانید فعالیت‌های سبک ورزشی خود را نیز از سر بگیرید. اما در کنار کنار آن از بروز هر گونه تنشی شدیدی جلوگیری کنید.

رفته رفته و با بهبودی کامل، دیگر همانند سابق می‌توانید هر کاری که مود علاقیتان است را بدون محدودیت انجام دهید. چون در این مرحله پیوندهای مو در جای خود محکم شده‌اند و به راحتی نمی‌توان به آنها آسیبی وارد کرد.

اما اگر می‌خواهید اطلاعات بسیار دقیق‌تری نسبت به زمان بازگشت به ورزش بعد از انجام کاشت مو خود بدانید، می‌توانید به مقاله‌ی [[ برنامه دقیق بازگشت به ورزش بعد از کاشت مو ]] مراجعه کنید.

ورزش کردن بعد از کاشت مو نباید در اواییل جراحی موجب دست زدن ما به مواهی کاشته شده شود.

 

سوالات متداول

آیا ماساژ دادن پوست سر برای پیوندهای مو خوب و مفید است؟

ماساژ دادن پوست سر در چند هفته ابتدایی کاملا ممنوع است و اگر ماساژی صورت بگیرد. عارضه‌ها و پیامدهای گفته شده در بالا به سراغ ما می‌آیند اما بعد از این بازه، ماساژ دادن می‌تواند کاملا مفید باشد چون موجب خونرسانی  و همچنین تقویت پیوندهای کاشته مو می‌شوند.

 

ماندگاری و استحکام موهای کاشته شده چقدر است؟

در کاشت مو از پیوندهایی استفاده شده که خاصیت و ژن ضدریزش را همراه خود دارند. پس طبیعتا با رعایت موارد مراقبتی، موهای کاشته شده ماندگاری بالایی را برای ما دارند. و اما استجکام موهای کاشته شده جز در مرحل و دو هفته ابتدایی کاملا عالی است.

دو هفته‌ی ابتدایی هم به دلیل اینکه هنوز بافت‌ها بصورت کامل در جای خود قرار نگرفتند نیاز به مراقبت ویژه دارند و بعد از آن، موهای کاشته شده نیز استحکام کافی را به همراه خود دارند.

 

آبا دلمه‌های بعد از کاشت مو باعث بروز عفونت می‌شوند؟

دلمه‌های بعد از کاشت که همان قطرات کوچک خشک شده‌ی خون هستند، به خودی خود حامل هیچ گونه عفونت و آلودگی نیستند. اما نحوه‌ی برخورد ما است که زمینه را برای ایجاد عفونت مهیا می‌کنیم. پس با مراقبت و راهکارهای مناسب شستشو، دلمه‌ها پس از مدتی از بین می‌روند و احتمال وجود هر گونه عفونتی نیز در صورت نحوه‌س برخورد صحبح ما از بین می‌رود.

 

نظرات شما عزیزان

2 پاسخ

  1. سلام
    من در هفته دوم بعد از کاشت هستم حقفیقتش تمام نکاتی که دکتر بهم گفت را کامل رعایت کردم و خداروشکر به مشکل خاصی برنخوردم تا الان.
    اما الان که دلمه ها دارن میریزن دقت که میکنم درونشون مو مشاهده میکنم
    اگر قرار باشه موهای کاشته شده من بریزه ینی کاشت مو من بی نتیجه بوده؟؟
    ممنون میشم راهنمایی یکم راهنمایی کنید چون یکم این جریان داره ناامیدم میکنه

    1. سلام جناب حسین‌زاده
      باید یک توضیحات مختصری رو خدمتتون عرض کنم تا بصورت کامل این فرایند برای شما واضح شود.
      در ابتدا باید بگم که اصلا نباید نگران باشید و به خهودتون استرس وارد کنید چون عملا در این مرحله که دلمه‌ها در حال ریزش هستند، تنها ساقه مو همراه با آنها می‌ریزند و از این بابت نباید هیچگونه استرسی به خود وارد کنید چون بخش اصلی و ریشه‌ی پیوند کاملا سالم است و در فرایند رشد قرار دارد.
      با توجه به اطلاعاتی که در اختیارمون قرار دادید احتمالا اینگونه می‌شد برداشت کرد که، فرایند رشد موی شما دارد حالت طبیعی خودش را ادامه می‌دهد.
      اما بهتر است که حتما و حتما علائم جانبی را هم در نظر بگیرید تا از روند صحیحی رشد مو اطمینان حاصل کنید.
      مواردی را که باید چک کنید بصورت کامل در این مقاله (( مراحل رشد مو بعد از کاشت )) برایتان قرار دادیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو مطالب
جدیدترین مطالب